Στων Παραμυθιών τους Δρόμους

14 Μαρτίου 2017, 12:10 pm Written by 
Read 28043 times Last modified on Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 13:06

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, στα πλαίσια συνεργασίας της με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών και τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας Εκπ/σης και Προσχολικής Αγωγής Γρεβενών, συμμετέχει με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στο 2ο Mαθητικό Συνέδριο 2017 με θέμα «το Παραμύθι», στηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία αυτή.

Α) «Το τραγούδι για το παραμύθι»

Διαβάζουμε «τα παραμύθια της μουσικής» της Λιλής Λαμπρέλλη.                                            Στη συνέχεια οι μαθητές δείχνοντας την αγάπη τους για τα παραμύθια και τη μουσική , δημιουργούν ένα τραγούδι γι’  αυτά, το μελοποιούν και το παρουσιάζουν, χρησιμοποιώντας τα μουσικά  όργανα με εμψυχώτρια  την εθελόντρια μουσικό  Άρτεμη Βέρρα.

 

Απευθύνεται σε μαθητές Γ΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου. Ημέρες υλοποίησης  του προγράμματος : Δευτέρα και  Τρίτη και ώρες 10.00 – 12.00 π.μ. στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

Β) «Παραμυθοσαλάτα»

Ψάχνουμε τους «χρωματιστούς» ήρωες  των βιβλίων από τα παιδικά βιβλία της Βιβλιοθήκης και τους βάζουμε να συναντηθούν σε μια  δική μας παραμυθοϊστορία. Το παραμύθι θα ζωντανέψει μέσα από τη σκηνή κουκλοθέατρου, παίζοντας με τις κούκλες που θα κατασκευάσουν τα ίδια τα παιδιά.

Εμψυχώτριες: Ταρλατζή Θεολογία και Προύφα Ευαγγελία.

Απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ Τάξης Δημοτικού Σχολείου. Ημέρες υλοποίησης του προγράμματος: Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 9.00- 12.00 π.μ. στο Αναγνωστήριο  της Βιβλιοθήκης.

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  από 24 Απριλίου 2017.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2462023056

Υπεύθυνη προγράμματος:  Ταρλατζή Θεολογία

 

 

Rate this item
(0 votes)