Παιδική Βιβλιοθήκη

Η πιο προσοδοφόρα επένδυση μια κοινωνίας, είναι η επένδυση στις νεαρές ηλικίες. Και η καλύτερη επένδυση είναι η γνώση και η μόρφωση.
Η γνώση και η μόρφωση είναι το ελιξίριο που ισχυροποιεί τα φτερά τους για πιο σίγουρα πετάγματα στους ορίζοντες του μέλλοντος.
Στόχος λοιπόν του παιδικού τμήματος είναι να συμβάλουμε και να ενισχύσουμε το 'οπλοστάσιο' των νέων για να μπορούν να 'πετάξουν' ακόμη ψηλότερα.
Έτσι διαμορφώσαμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε να φέρουμε από πολύ νωρίς σ' επαφή τους νέους με τον έντυπο λόγο και την τεχνολογία της πληροφορίας. Ο έντυπος λόγος , το βιβλίο, η λογοτεχνία ,

διαπλάθουν τους χαρακτήρες, πλουτίζουν τις γνώσεις, μυσταγωγούν τους αναγνώστες σε ξένες εμπειρίες. Ενημερώνουν για το γίγνεσθαι του κόσμου, τα φυσικά φαινόμενα, τις κοινωνικές εξελίξεις, τις τεχνολογικές επιτεύξεις. Τροφοδοτούν την φαντασία. καλλιεργούν την τέχνη του λόγου, βαθαίνουν τον ψυχικό κόσμο και ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του νεαρού ατόμου.
 

Η Παιδική Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει 3.000 περίπου τίτλους βιβλίων. Είναι βιβλία ηθικοπλαστικά , επιμορφωτικά και επενεργούν ευεργετικά στον ψυχικό κόσμο των νέων παιδιών.
Ο χώρος της έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να είναι θελκτικός και ευχάριστος για τα παιδιά. Μικρές καρέκλες γύρω από μικρά στρόγγυλα τραπέζια φιλοξενούν τους εκκολαπτόμενους αυριανούς πολίτες, διαμορφώνοντας μέσα από την αμεσότητα της επικοινωνίας, σ' αυτήν την πρώιμη ηλικία, την συνεύρεση και την συλλογικότητα.
Οι βιντεοπροβολές οδηγούν από τον χώρο των ηθικοπλαστικών παραμυθιών μέχρι και την γνώση των τεχνολογικών επιτεύξεων.

Η δωρεάν παραχώρηση μπλοκ ζωγραφικής και χρωμάτων έχουν διαμορφώσει τον χώρο, σε κυψέλη δημιουργίας, όπου τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις εικαστικές τέχνες και ιδιαίτερα στην ζωγραφική, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να πούμε ότι είναι πράγματι μια κυψέλη δημιουργίας, μια κυψέλη που με τον εξοπλισμό της και την αγάπη των υπαλλήλων της φροντίζει στην απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων για τους νέους. Μια κυψέλη που φανερώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των συντελεστών της δημιουργίας της, για τις "υποσχέσεις του μέλλοντος".